Subscribe

RSS Feed (xml)

Powered By

Skin Design:
Free Blogger Template

Powered by Blogger


widget

.:: KEPIMPINAN ULAMA' ::.

Photobucket

.:: TV PR ::.


Photobucket

Prayer Times For 6 Million Cities Worldwide
Country:


.:: TENTANG DIRIKU ::.

Tadika Chung Hwa, Kota Bharu [ 1986 ]
SRJK (c) Chung Hwa, Kota Bharu [ 1987 - 1990 ]
Sek. Keb. Rambutan Rendang, Kota Bharu [ 1990 - 1993 ]
Maahad Muhammadi Lelaki, Kota Bharu [ 1994 - 1996 ]
SMA Sungai Merab Luar Sepang, Selangor [ 1997 -1998 ]
Darul Quran Wal Hadis, Pasir Pekan [ 1999 - 2001 ]
Maahad 'Ali Dirasat Islamiah Wal Arabiah, Perak [ 2002 ]
Universiti Al-Azhar Cawangan Tanta, Mesir [ 2003 - 2009 ]

Monday, June 9, 2008

Tok Guru menang anugerah "Nobel" versi Asia


Mursyidul Am PAS yang juga MB Kelantan diumumkan sebagai pemenang Anugerah Keamanan Gusi yang dikeluarkan oleh Yayasan Keamanan Gusi, Filipina.


Anugerah tersebut diberikan kepada Tok Guru Nik Abd Aziz atas usaha keamanannya dibidang politik, khidmat sosial dan dakwah.Anugerah tersebut dijangka diserahkan kepada Tok Guru dalam satu majlis khas di Manila pada bulan November nanti.Menurut Pengerusi Yayasan, Barry Gusi, Tok Guru adalah warga Malaysia yang kedua menerima anugerah ini dalam tempoh 10 tahun. Rakyat Malaysia pertama yang menerimanya adalah seorang hartawan juga dari Kelantan, Datuk Ismail Mohammad. Menurut Gusi lagi, pada tahun ini terdapat 1,490 orang calon yang telah dicalonkan dari seluruh pelusuk dunia. Maklumat berkenaan Yayasan ini boleh dilihat di:http://gusipeaceprize.com

Saya begitu kagum dan malah menumpang berbangga di atas pengiktirafan yang diberikan kepada Tok Guru ini, beliau merupakan aset bukan hanya buat rakyat Kelantan dan Malaysia malah kini seluruh dunia.

Sesungguhnya kepimpinan dan ketokohan Tok Guru diakui oleh kawan dan lawan, malah hakikatnya PAS sendiri kini terlontar jauh ke atas dipersada politik negara hasil dari kehebatan insan besar ini.Tahniah Tok Guru dan doakanlah buat keselamatan dan kesejahteraan serta kejayaan kita semua.
0 comments: